De CU-unit 08 is een module die een GPS-ontvanger gebruikt om de positie van een auto, een motorfiets of ander voertuig te detecteren. De positie kan op elk moment worden vastgesteld via een SMS-commando of wanneer het contact is ingeschakeld.

 

Het apparaat kan continu gegevens versturen via een GSM-netwerk naar een data-verzameling server waar de gegevens verder verwerkt worden in een voertuig logboek.

 

Simpel gezegd, het apparaat kan zowel worden gebruikt voor passief lokaliserenen voor de continue transmissie van real-time gegevens naar een data-collectie server. Als de poging om de gegevens te verzenden mislukt zal het toestel deze opslaan in het interne geheugen bewaren en deze later versturen .

 

De logging begint bij activeren van het contact van het voertuig. De GPS-module in de eenheid begint onmiddellijk met het bepalen van de positie. De ritregistratie wordt aangegeven door een brandende LED die daarna permanent verlicht is gedurende de gehele reis.

 

Ritbeëindiging - de reis wordt automatisch beëindigd 20 seconden nadat de spanningstoevoer is gestopt doordat het contact van het voertuig wordt gedeactiveerd. Als de module opnieuw wordt aangezet binnen deze periode (20 seconden) zal de reis niet worden gesplitst in twee afzonderlijke delen.